Information about of different web hosting plans. Users submitted reviews for inmotion hosting company.

Parkcommissie

Created on 24 October 2018

Honden speel- en zwemplekken in het Noorderplantsoen

Op het veld en in het water achter restaurant Zondag in het Noorderplantsoen is een hondenspeelplek ontstaan. Bewoners aan de Grachtstraat ondervinden hinder van deze plek. De Parkcommissie denkt een manier gevonden te hebben om deze overlast terug te dringen. Deze oplossing leggen wij graag aan u voor.

Spelen
In het Noorderplantsoen is op het veldje en in de vijver achter restaurant Zondag al tientallen jaren een drukbezochte ontmoetingsplek voor honden en hun baasjes. De toenemende populariteit van deze honden speel- en zwemplek leidt tot geluidsoverlast bij de bewoners van de Grachtstraat. Om deze geluidsoverlast terug te dringen heeft de gemeente vorig jaar bij de oever een aantal struiken geplant. Deze nieuwe beplanting hielp niet bij het verminderen van de geluidsoverlast.

Minder overlast
Daarom is verder gezocht naar een oplossing waarbij omwonenden en andere gebruikers van het plantsoen zo min mogelijk overlast van blaffende honden ervaren. Een oplossing die bovendien ook acceptabel is voor honden en hondenbezitters.

Alle betrokken partijen, zoals hondenbezitters, omwonenden en gebruikers van Noorderplantsoen moeten een rol kunnen spelen bij de keuze voor een ingreep om de overlast terug te dringen.

Nieuwe plek
Er zijn nu twee geschikte locaties gevonden die aan de bovenstaande voorwaarden voldoen: de vijver bij het hondenspeelveld Oranjesingel en de vijver bij de Noorderbuitensingel, zie bijgevoegd kaartje. Met beperkte middelen kunnen deze twee plekken aantrekkelijk worden gemaakt voor honden om in en uit het water te komen. Hondenbezitters worden dan met borden geattendeerd op de nieuwe plekken waar honden kunnen spelen. En hen wordt gevraagd om hun hond niet meer achter het restaurant in het water te laten spelen. Als de nieuwe plekken goed bekend zijn onder hondenbezitters worden de borden weer weggehaald. Na een jaar wordt bekeken of de nieuwe plekken goed bevallen.

Spreiding
Door het aanwijzen van twee speel- en zwemplekken op de honden-loslooproute wordt geluidsoverlast voor omwonenden over twee locaties verdeeld en daarmee beperkt. De nieuwe plekken liggen relatief ver van de woningen aan de Oranjesingel en de Noorderbuitensingel. Op beide plekken kunnen honden zowel in het water als op het speelveld samen spelen.

Andere locaties

Wij hebben als parkcommissie diverse mogelijke locaties en oplossingen tegen het licht gehouden. Uiteindelijk komen wij uit op deze twee plekken voor een hondenspeel- en zwemplek. Wij denken dat deze werkwijze de beste oplossing is om alle belanghebbenden tegemoet te komen. Bent u het niet met ons eens? Stuurt u dan zo spoedig mogelijk een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., secretariaat van de Parkcommissie.

Parkcommissie NoorderplantsoenLocaties honden Noorderplantsoen

Groningen Bereikbaar: fietslampjes voor fietsers langs omleidingsroute Prinsesseweg

Created on 20 October 2017

Groningen Bereikbaar: fietslampjes voor fietsers langs omleidingsroute Prinsesseweg

Screenshot 9

Groningen Bereikbaar gaat komende maandagmorgen fietslampjes uitdelen op de kruising Wilhelminade-Koninginnelaan. Dit in verband met de aanleg van een fietsrotonde. 

Vanaf maandag 23 oktober en tot vrijdag 27 oktober legt de gemeente een fietsrotonde aan op het kruispunt Prinsesseweg-Wilhelminakade. Het punt ligt op een belangrijke verkeersroute voor fietsers. De rotonde moet zorgen voor een veiligere verkeerssituatie en een betere fietsverbinding.

Tijdens de werkzaamheden moeten fietsers een omleidingsroute gebruiken. Groningen Bereikbaar wil de fietsers bedanken voor hun begrip tijdens werkzaamheden en hen attenderen op de veilige omleidingsroutes. Op maandagochtend 23 oktober deelt de organisatie daarom fietslampjes uit. Dit gebeurt op de kruising Wilhelminade-Koninginnelaan.

Informatiebrief energie- en waterleidingnet

Created on 18 October 2017

Gas water stroom of water brief

 

Download hier de uitnodiging voor de informatie avond en de volledige beschrijving

 

Plat herstel

Joomla 2.5 Templates designed by Textildruck
© 2016 | All rights reserved | e-mail Oranjebuurt