Information about of different web hosting plans. Users submitted reviews for inmotion hosting company.

Vooruit met voorlezen

“Het is leuk om te merken dat hij zijn zinnen steeds beter formuleert.”

Vooruit met voorlezen

“Als ik de trap van de flat op loop wordt mijn naam altijd al enthousiast geroepen door mijn voorleeskind. Hij wil vaak eerst zijn verhalen kwijt over school, wat hij die dag gedaan heeft en over voetbal waar hij helemaal weg van is. Daarna ga ik voorlezen.”


Vrijwilligers van Humanitas helpen kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Bij jonge kinderen komen ze wekelijks thuis voorlezen en taalspelletjes doen. Gezellig samen op de bank, terwijl ook moeder of vader meeluistert en meedoet met de spelletjes. Op die manier wordt voorlezen een onderdeel van het gezinsleven en dat stimuleert kinderen enorm! “Ik maak altijd eerst even een praatje met zijn moeder en klets met de kinderen op de bank. Doordat ik wekelijks over de vloer kom bouw ik echt een band met ze op.”


Iets oudere kinderen, zo vanaf een jaar of zeven, kunnen moeite hebben met begrijpend lezen. Ze lezen de zinnen soms weliswaar vlot, maar hebben geen idee wat ze betekenen. Ook daar kan een vrijwilliger helpen door samen met het kind te lezen, te praten over het verhaal, voor te lezen en te praten over wat het kind dagelijks meemaakt. Op die manier wordt de woordenschat van het kind groter en krijgt het meer kennis van de wereld. Dit zorgt er voor dat het kind beter kan meekomen op school en uiteindelijk betere opleidingskansen krijgt.

Voor de vrijwilligers van Humanitas staat plezier tijdens het leesuurtje voorop. “De ene keer is zijn concentratie beter dan de andere keer. Dus de ene keer lees ik echt voor en de andere keer houden we het bij plaatjes kijken en fantaseren we een eigen verhaal om de plaatjes heen. Naast lezen is hij ook gek op spelletjes zoals kwartet en memory. Voor mezelf vind ik het vooral heel leuk dat ik een nieuwe cultuur leer kennen en een klein beetje kan bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen. Dat geeft mij veel energie.”


Heeft u vroeger ook zo genoten van voorlezen en lijkt het u leuk om voorleesvrijwilliger worden bij Humanitas? Of denkt u dat een voorleesvrijwilliger goed zou zijn voor uw kind? Neem dan contact op met Humanitas via telefoonnummer 050-3126000 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

foto bij artikel wijkkrant

Joomla 2.5 Templates designed by Textildruck
© 2016 | All rights reserved | e-mail Oranjebuurt