Speeltuin het zeestrandje Nassauplein

Goedendag,

Wij zijn een groep betrokken buurtbewoners van de Oranjewijk en zouden graag zien dat speeltuin het Zeestrandje vernieuwd wordt. In onze ogen zouden een aantal dingen een onderhoudsbuurt nodig hebben en kan deze mooie plek een stuk uitdagender en leuker voor meer o.a. leeftijdsgroepen. 

Het is een schitterende plek in de wijk, mooi omheinde speelplek, (speel)zand en een groot stuk gras. Echter zijn er ook een aantal punten waardoor wij denken dat dit een nog veel mooiere speelplek kan worden. Hieronder een overzicht van de punten die wij graag zouden zien:

  • meer afwisselende speeltoestellen (nu bijv. 3 wiptoestellen)
  • meer speeltoestellen voor 5+  (bijv. glijbaan met meerdere klimopties en hoogtes, een trampoline)
  • iets uitbreiding van de speeltuin 
  • een rondje bestrating langs het hekwerk voor fietsjes, tractors en skeeleren.
  • Bak/hok plaatsen voor klein materiaal. 
  • Gras moet wel blijven om te recreëren, maar moet opnieuw geëgaliseerd (heel veel kuilen en hobbels).
  • kunnen er ook doeltjes of een basketbalpaal in het tussenstuk geplaatst worden (stuk asfalt tussen speeltuin en vijver)
  • Het zand kenmerkt de speeltuin, maar is ook erg vies. Heel veel kattenpoep, de speeltuin wordt ook wel poepstrandje genoemd. Is er ander zand of een zandbak die afgesloten kan worden en andere ondergrond mogelijk.
  • Onderhoud aan het hekwerk, niet alle hekken sluiten goed. Plus optie voor een moeilijkere sluiting van het hekje naar de vijver.
  • Overige toevoegingen: extra bankje aan de andere kant van de speeltuin i.v.m. zon/schaduw. Extra prullenbakken, ook bij het grasveld. Extra picknickbank (is 1 verwijderd). Waarschuwingsmannetjes bij de ingangen van de speeltuin en de weg. 

Wij zijn enthousiast en gedreven om meer van deze plek te maken. We hopen dan ook op (veel) mogelijkheden om deze plek aan te pakken. 

Opmerking buurtvereniging Oranjebuurt
Het is bij ons weten het zeezandje en niet het zeestrandje. Waar de naamgeving vandaan komt zullen we eens op deze website publiceren. Maar whats in a name. Wij ondersteunen dit initiatief van harte. De initiatiefnemers zijn bij ons bekend. Wilt u ook betrokken worden? Geef even een seintje. Samen met de initiatiefnemers en de gemeente proberen we het samen aan te pakken.