(Geluids) overlast in de Oranjebuurt?

Aan de bewoners van de Oranjebuurt,

De laatste tijd kwamen er berichten in het Dagblad van het Noorden vanuit de wijken rond de Oranjebuurt over (geluids)overlast in verschillende straten. De woordvoerders vertelden dat de  oorzaak verschillende panden waren met verhuur aan studenten en andere jonge mensen.

De samenleving in de stad staat door Corona maatregelen wel wat onder druk, sluiting  van horeca gelegenheden, geen of beperkt bezoek aan culturele instellingen, etc. De vraag is of deze genoemde overlast iets van de laatste tijd is en in hoeverre er een link met Corona te maken valt.

Aan ons als bestuur van de buurtvereniging werd gevraagd in hoeverre deze overlast een punt van aandacht is onze buurt. In de laatste bestuursvergadering, waar dit punt op de  agenda stond, constateerden we dat wij als bestuur daar geen helder beeld van hebben.

De stad Groningen staat positief in het nieuws als stad om te wonen en de Oranjebuurt is populair onder woningzoekenden. Belangrijk is om de diversiteit en sociale cohesie hoog te houden als uitgangspunt voor een leefbare buurt.

De gemeente Groningen neemt de klachten vanuit de verschillende wijken serieus en kan pas samen met bewoners tot oplossingen komen als er voldoende feiten bekend zijn over de overlast of andere spanningen die zijn ontstaan in de wijk.

Wij zijn dan ook benieuwd in hoeverre er in onze wijk sprake is van problemen over geluidsoverlast,  zoals door:  de wijze van leefstijl , muziek of feesten die te lang doorgaan, parkeren van fietsen of overlast vanuit het Noorderplantsoen. Maar ook te weinig onderhoud aan huisvesting van de gezamenlijke leefomgeving kan soms irritatie opleveren.

Als bestuur van de Oranjebuurt kunnen wij de verbinding vormen tussen wijkbewoners en beleidsmakers van de gemeente. Maar dan hebben wij wel input van u nodig mocht hier sprake van zijn.

Laat ons weten wat er speelt en laat ook weten wat uzelf al heeft ondernomen met wel of niet een succesvolle ontwikkeling.

Contactmogelijkheden: via het contactformulier

of stuur een mail naar oranjebuurtingroningen@gmail.com

Het bestuur van de Oranjebuurt