Een van de thema’s in de Oranjebuurt is om de buurt groener en verkeersveiliger te maken. Om die reden brengen we bij u de bomenactie onder de aandacht.

Doe mee met de actie ‘Nieuwe dag, nieuwe boom’ en draag bij aan een groene gemeente. Door een boom te planten in je eigen tuin lever je een bijdrage aan een klimaatbestendige en aantrekkelijke woonomgeving.

Bomen zijn ontzettend waardevol. Ze nemen namelijk CO2 op, zorgen voor schaduw op warme dagen, houden veel regenwater vast en zijn aantrekkelijk voor insecten en dieren. Dit zorgt voor minder wateroverlast, een schonere lucht en een prettige buitenruimte voor iedereen. Zeker met de huidige klimaatontwikkelingen wordt de waarde van bomen steeds duidelijker.

Daarom start de gemeente Groningen op 8 oktober de actie ‘Nieuwe dag, nieuwe boom’. Vanaf dan kun je een aanvraag doen voor een gratis boom voor je eigen voor- of achtertuin. Er zijn in totaal 365 bomen per jaar beschikbaar. Een boom aanvragen is eenvoudig en kan via de knop onderaan deze pagina. Vraag je voor 1 november een boom aan dan ontvang je mogelijk dit jaar nog een boom. Aanvragen die wij na 1 november ontvangen zullen meegaan in de volgende ronde in het voorjaar.

Ga naar https://groningenklimaatbestendig.nl/nieuwedagnieuweboom/