Help de lokale horeca in onze buurt(en)!

Onze buurtrestaurants hebben het nu moeilijk en vechten voor hun bestaan. In deze Corona-periode kunnen we er helaas niet eten. Maar ze zijn wel open!

Als buurtbewoners kunnen we ze helpen door er een maaltijd te bestellen of af te halen! Ook kunt u een bon halen bij Copyright op de Kerklaan. Zij sponsoren en ondersteunen dit geheel belangeloos. Daarmee kunt u een maaltijd bij de restaurants afhalen.

Samen zijn we sterk en zo helpen we onze lokale horeca. En, we houden onze buurt levendig! Onderaan dit bericht (na de afbeelding) staat het overzicht van alle deelnemende restaurants.

Dit project wordt ondersteund door de Oranjebuurt en de Noorderplantsoenbuurt.

StraatRestaurant
Grote KruisstraatLambik
PrinsessewegKroewa Thai
Zuuver
Eetcounter de Viersprong
MoesstraatPizzeria Patrizia
NoorderplantsoenZondag
KerklaanHet Curryhuis
Cafetaria Kerklaan
Crossroads
Mahalo
NoorderstationstraatEetcafé Texels

Hart onder de riem

Oranjebuurt bewoners. Let op uw brievenbus! Misschien heeft u al iets gehad, misschien volgt er nog iets. Denk om elkaar en heb aandacht voor de buren! Samen zorgen we voor een (op)bloeiende Oranjebuur(t)

Maximale snelheid in de gehele Oranjebuurt naar 30 km/uur?

De Oranjebuurt is bijna volledig een 30 km zone. Er zijn nog enkele straten waar weggebruikers 50 km/uur mogen rijden. Dat zijn de Prinsesseweg en de Wilhelminakade. Op basis van de enquête in 2018 en het recente onderzoek van de gemeente Groningen komt de Prinsesseweg duidelijk naar voren als aandachtstraat. Daarnaast heeft het College van B&W de ambitie uitgesproken om de gehele stad tot 30 km/ uur zone om te vormen.

Het bestuur van de Oranjebuurt stelt dan ook voor om de gehele wijk tot 30 km/ uur zone in te richten. Dat doen we in de eerste plaats voor de veiligheid, maar helpt ook om fijnstoffen (milieu) te reduceren en het geluidsniveau naar beneden te brengen.

Geef uw mening in de poll rechtsboven op de website. Actief meedenken? Neem contact op via het contactformulier

In combinatie met bijvoorbeeld autodelen en de geveltuinen werken we samen aan een veiliger, stiller en schonere buurt.

Samen moeten we het doen!

We zoeken voor verschillende rollen in de Oranjebuurt vrijwilligers (soms tegen een kleine vergoeding). Onder andere voor bestuursactiviteiten (we zoeken een voorzitter), bij evenementen (organisatiekracht en handjes) en voor de communicatie met de buurt via de website en de buurtkrant hebben we meer hulp nodig. Help jij de Oranjebuurt levendig te houden? Samen de wijk leefbaar te houden? De sociale cohesie naar een nog hoger niveau te brengen? Ook een paar uurtjes helpen enorm. Geef je belangstelling door via het contactformulier.